Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kolbászos leves! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 fej hagyma
» olaj
» 30 dkg parasztkolbász
» pirospaprika
» 25 dkg zöldborsó
» 25 dkg zöldbab
» 2-3 gerezd fokhagyma
» izlés szerint köménymag
» 2- 3 babérlevél
» 1-1 dl tejföl és tejszin
» 1-2 ek. liszt
» izlés szerint mustár
» citromlé
» izlés szerint tárkonylevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - karikákra felvágom. A hagymára dobom , közepes lángon 1-2 percig pirítom.. A pirított kolbászt a pirospaprikával meghintem , elkeverem a zöldborsót és a zöldbabot hozzáadom. 1 - 1.5 liter vizet öntök rá. A zúzott fokhagymával, a köménnyel, a paprikakrémmel és a babérral fűszerezem, megsózzuk.A levest puhára fözöm . Közben a tejfölt a tejszínnel, a liszttel, a citromlével és a mustárral simára keverem.. A levesből fél merőkanálnyit a tejfölös keverékbe teszem elkeverem , majd a fövő levesbe öntöm. 2-3 percig kis lángon főzöm , ezalatt leve besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítek, végül a tárkonyt beleszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Ez egy tartalmas leves, ezután csak valami könnyű étel dukál.
Mondjuk szilvás gombóc vagy túró gombóc.

Jó étvágyat kivánok hozzá!
0 komment 9 ember kedveli ibolya58
2012.01.21 15:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megtisztítom, kolbász bőrét, hagymára dobom, pirított kolbászt, pirospaprikával meghintem, zöldbabot hozzáadom, zúzott fokhagymával, babérral fűszerezem, levest puhára, mustárral simára, tejfölös keverékbe, fövő levesbe, tárkonyt beleszoróm, tartalmas leves, pirospaprikával, paprikakrémmel, parasztkolbász, megfonnyasztom, utánaízesítek, merőkanálnyit, fokhagymával, megtisztítom, pirospaprika, tárkonylevél, citromlével, besűrűsödik, babérlevél, tejszínnel, beleszoróm, zöldborsót, fűszerezem, Kolbászos, meghintem, zöldbabot, elkeverem, karikákra, hozzáadom, zöldborsó, elkeverem, fokhagyma, hagyma, olaj, parasztkolbász, pirospaprika, zöldborsó, zöldbab, gerezd fokhagyma, izlés szerint köménymag, babérlevél, tejföl tejszin, liszt, izlés szerint mustár, citromlé, izlés szerint tárkonylevél,
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Ördögpirula
0 komment 3 ember kedveli
Krumplis-vajas pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcsös tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Túrós zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Rebarbarás karamellás szelet !
0 komment 6 ember kedveli
Habos almás-mákos tészta
0 komment 4 ember kedveli
Hájas tészta
0 komment 3 ember kedveli
Női szeszély
0 komment 13 ember kedveli
Rosztyóka leves
0 komment 17 ember kedveli
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Zöldborsós omlett ömlesztett sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Túrós mocorgó
0 komment 27 ember kedveli
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
1 komment 3 ember kedveli
Vaníliás karika
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.